05 Mart 2023

37'nci Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'da yapıldı

Köln  Derneği 37'nci Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'da yapıldı

Ülkemizde düzenlenen 37'nci Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, 2-5 Mart tarihleri arasında Ataköy Atletizm Salonu'nda yapıldı.

Fenerbahçeli milli atletlerin şampiyonada elde ettiği dereceler şöyle;

3 adım atlama elemelerinde Batuhan Çakır 16.20’lik derecesi ile serisinde 7. oldu ve finale yükseldi. Batuhan finalde 16.02'lik derecesiyle 9. sırayı aldı.

Emine Hatun Mechaal ise 3 bin metre elemelerinde 09.03.03’lük derecesi ile serisinde yedinci olarak adını finale yazdırdı. Sarı lacivertli sporcumuz finalde 09.22.12'lik derecesiyle 13. oldu.

Erkekler yüksek atlama elemelerinde mücadele eden Enes Talha Şenses, 2.14'lük derecesiyle 9. oldu ve elemeleri geçemedi.

Kayhan Özer, 60 metrede serisini 6.67’lik derece ile 3’üncü bitirdi ve yarı finale yükseldi. Sporcumuz yarı finalde de 6.67'lik zamanıyla 6'ncı oldu ve finale adını yazdıramadı.

Erkekler sırıkla atlama elemelerinde Ersu Şaşma 5.55 ilk hakkında geçmesine rağmen  5.65 yüksekliği geçemedi. Şaşma, ilk 8 sporcu arasına kalamadı ve finale kalamadı.

Şilan Ayyıldız 1500 metre elemelerinde piste çıktı. 3’üncü seride yarışan Ayyıldız, serisini 4:11.55’lik dereceyle tamamladı ve 6’ncı oldu. Fenerbahçeli atlet, bu dereceyle kişisel en iyi derecesini elde etmesine rağmen finale adını yazdıramadı.

Erkekler 4×400 bayrak yarışında Fenerbahçeli milli atlet Kubilay Ençü ile Oğuzhan Kaya, Berke Akçam ve İsmail Nezir’in yarıştığı milli takımız, 3.09.41’lik zamanıyla Türkiye rekoru kırarken, mücadeleyi son sırada tamamladı.