30 Haziran 2024

Köln  Derneği Atletlerimiz, 92. Turkcell Büyükler ve U23 Türkiye Şampiyonalarını rekorlarla tamamladı

Türkiye rekorlarına sahne olan şampiyonada milli atletimiz Dilek Koçak madalya mücadelesi verdiği 1500 metrede Türkiye Şampiyonu oldu. 4:06.97’yle 20 Yaş Altı Türkiye rekorunu kıran sporcumuz, 23 yıl sonra bu rekoru kırarak tarihe geçti. 800 metrede de piste çıkan atletimiz kürsünün ilk basamağında yer aldı.

Olimpiyat kotası için mücadele eden atletlerimizden Kayhan Özer, Özkan Baltacı, Alperen Acet ve Eda Tuğsuz, dereceleriyle Paris'in kapısını aralarken, atletlerimizin olimpiyat kotası durumu diğer ülkelerdeki yarışların tamamlanmasının ardından pazartesi günü belli olacak.

Sporcularımızın zirve mücadelesi verdiği 92. Turkcell Büyükler ve U23 Türkiye Şampiyonalarında Kadınlarda;

Zeynep Kaya büyük kadınlar 100 metrede üçüncü,
Elif Ilgaz 100 metre engelde üçüncü,
Derya Kunur 3000 metre engelde üçüncü,
Azra Akyüz sırıkla yüksek atlamada ikinci, Sudenaz Ünlübal ise üçüncü,
Gizem Akgöz 3 adım atlamada birinci, Esra Yılmaz ikinci, Kadriye Dilek Durmuş üçüncü olurken, Kadriye Dilek Durmuş aynı zamanda U23 kategorisinde birincilik elde etti.
Kadriye Dilek Durmuş uzun atlamada ikinci,
Özlem Becerek disk atmada birinci,
Esra Türkmen cirit atmada hem büyük kadınlarda hem de U23 kategorisinde birinci, Eda Tuğsuz ikinci, İrem Batu üçüncü,
Neslihan Toktaş 400 metrede üçüncü,
Berfin Boduç 400 metre engelde birinci, İlkim Altinbulak ikinci,
Pınar Akyol gülle atmada ikinci,
Deniz Sivridemir çekiç atmada üçüncü oldu.

Erkeklerdeyse;

Ramil Guliyev 200 metrede şampiyon,
Abdullah Tuğluk 3000 metre engelde birinci, 3000 metrede üçüncü,
İlyas Çanakçı 400 metrede birinci,
Salih Teksöz ise 800 metrede birinci,
Mustafa Çinpolat 400 metre engelde ikinci,
Doğukan Kılcıoğlu 110 metre engelde ikinci,
Emin Öncel cirit atmada üçüncü oldu.