05 Şubat 2024

Atletlerimiz, Balkan U20 Salon Atletizm Şampiyonası’nda 9 madalya kazandı

Köln  Derneği Atletlerimiz, Balkan U20 Salon Atletizm Şampiyonası’nda 9 madalya kazandı

Ülkemizi temsil eden 23 sporcunun 16’sını oluşturan atletlerimiz, şampiyonayı 9 madalyayla tamamlarken, 1 de Türkiye rekoru kırdı.

4 Şubat Pazar günü yapılan yarışlarda kadınlar sırıkla yüksek atlamada Rahime Yiğit 4.16 metrelik derecesiyle zirvede yer aldı ve Türkiye rekoru kırdı.

4x400 metrede de atletlerimiz Mustafa Çinpolat, Eren Keser ve Ömer Faruk Esen’in yer aldığı 4x400 metre takımı yarışı birinci bitirdi.

3000 metre kadınlarda Edibe Yağız, 400 metre erkeklerde Mustafa Çinpolat ile erkekler gülle atmada Ali Peker gümüş madalya kazanırken; erkekler 3000 metrede Ali Tunç, yüksek atlamada Yasir Kuduban, 3 adım atlamada Emre Çolak ile 60 metrede Hüseyin Mutlu Korkmaz kürsünün üçüncü basamağına çıktı.