Köln  Derneği Fenerbahçe
21 Mayıs 2023

BASKETBOL GENÇLER LİGİ’NDE ŞAMPİYON FENERBAHÇE

Köln  Derneği BASKETBOL GENÇLER LİGİ’NDE ŞAMPİYON FENERBAHÇE

Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisi 2022-2023 sezonu final maçında Botaş’la karşılaşan Fenerbahçemiz, rakibini 72-64 mağlup ederek sezonu şampiyon tamamladı.

Takımımız kupa seremonisine şampiyonluk tişörtleriyle çıktı. Fenerbahçemize şampiyonluk kupası ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ile TBF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarımermer takdim etti. Kupa Kaptan Selin Rachel Gül’ün ellerinde yükselirken, salonda büyük sevinç yaşandı. Kupa törenin ardından şampiyonluk fotoğrafı çekildi.

Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisi finalinin en değerli oyuncusu ödülü, 6 Şubat’taki deprem felaketinde hayatını kaybeden Hatay Büyükşehir Belediyespor BGL sporcusu Eda Kılıç adına verildi. En değerli oyuncu seçilen İrem Erdik ödülünü Kılıç’ın dayısı Macit Kurt ve Hatay Büyükşehir Belediye Genel Menajeri Mesut Yılmaz'dan aldı.

Takımımızda İrem Erdik, Selin Rachel Gül ve Elif İstanbulluoğlu 14’er sayıyla oynadı. Sudenur Akarpa 11, Tuana Ayşegül Vural 10, Zeynep Naz Töremiş de 9 sayıyla şampiyonluğa önemli katkı verdi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maçı; Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Arzu Özyiğit ve eski basketbolcumuz Birsel Vardarlı Demirmen de izledi.

Eda Kılıç için sembolik hava atışı yapıldı

Karşılaşma öncesi, 6 Şubatta medyada gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde hayatını kaybeden Hatay BŞB. BGL oyuncusu Eda Kılıç’ın evinin enkazından çıkan topla sembolik hava atışı yapıldı. Ayrıca iki takım oyuncuları da maç önü ısınma bölümüne üzerinde Eda Kılıç’ın fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle çıktı.

Antrenör Batuhan Ala yönetimindeki Takımımız maça Zeynep Naz Töremiş, İrem Erdik, Dilay Usta, Sudenur Akarpa, Selin Rachel Gül beşiyle başladı.

Maça iyi başlayan Fenerbahçemiz, Elif İstanbulluoğlu’nun 8, İrem Erdik ve Sudenur Akarpa’nın da 5’er sayı bulduğu ilk periyodu 21-13 önde tamamladı. Ön alandaki baskılı savunmasıyla ikinci periyoda iyi başlayan Botaş, 4 dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 25-24. Periyodun son bölümünde oyunun kontrolünü eline alan Takımımız, Elif, Zeynep, Selin ve İrem’in basketleriyle soyunma odasına 38-31 önde gitti.

Üçüncü periyotta hücum ritmini bulan Takımımız, erken bulduğu 10 sayıyla farkı 15’e (48-33) yükselten Takımımız, rakibine erken mola aldırdı (06:27). Final periyoduna 56-46 önde giden Fenerbahçemiz, farkın 1 sayıya kadar indiği bu periyotta skor avantajını kaybetmeyen Takımımız, karşılaşmayı 72-64 kazandı ve Basketbol Gençler Ligi’nde sezonu şampiyon tamamladı.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 21-13
2.Çeyrek: 17-18
3.Çeyrek: 18-15
4.Çeyrek: 16-18

Fenerbahçemiz, bu sezon normal sezonda oynadığı 14 maçta aldığı 13 galibiyetle büyük bir başarı yakaladı. Play-off çeyrek finalinde İstanbul Basketbol Feneri’ni, yarı finalde ise TED Ankara Kolejlileri 2-0 ile geçmeyi başaran takımımızın finale yükselmişti.