20 Mart 2023

Beşiktaş 72-90 Fenerbahçe Alagöz Holding

Köln  Derneği Beşiktaş 72-90 Fenerbahçe Alagöz Holding

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 23. hafta maçında Beşiktaş’a konuk oldu. İlk yarısı dengeli geçen mücadeleyi ikinci yarıda ortaya koyduğu etkili performansla  72-90 kazanan Potanın Kraliçeleri, 19. galibiyetine imza attı.

13 ribaund, 28 sayıyla oynayan Satou Sabally ile 12 asist, 19 sayıyla oynayan Courtney Vandersloot maçı double double yaparak tamamladılar. Emma Meesseman da 17 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

İki takım oyuncuları da parkeye 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ‘Çanakkale Zaferi’nin 108. yılında tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz / Ruhumuzda var’ yazılı pankartla çıktı.

Takımımız maça; Courtney Vandersloot, Merve Aydın, Emma Meesseman, Olcay Çakır Turgut, Satou Sabally beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı dengeli ve oldukça tempolu bir oyuna sahne oldu. İlk 10 dakikalık bölümde Takımımız boyalı alanı iyi savunurken rakibini dış atışlara zorladı. Hücumlarını Meesseman, Satou, Vandersloot ve Gizem’le değerlendiren Fenerbahçe Alagöz Holding, ilk periyodu 23-23 eşitlikle tamamladı. İki takımın da yüksek isabet yüzdesiyle oldukça tempolu oynadığı ikinci periyodun bitimine 1,5 dakika kala Potanın Kraliçeleri farkı 4 sayıya çıkarınca siyah beyazlı ekipten mola geldi. Bu molanın dönüşü karşılıklı basketlerin ardından soyunma odasına 43-45 Fenerbahçe Alagöz Holding üstünlüğüyle gidildi.

Takımımız üçüncü periyotta oyunun kontrolünü eline aldı. Hücumda Satou, Vandersloot, Meesseman ve Alperi ile etkili olan Potanın kraliçeleri rakibine sadece 9 sayı şansı verdi ve final periyoduna 52-69 önde girdi. Dördüncü periyotta farkın kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçe Alagöz Holding, karşılaşmayı 18 sayı farkla 72-90 kazandı ve ligdeki 19. galibiyetini aldı.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 23-23