19 Mart 2023

Corendon Alanyaspor 1-3 Fenerbahçe

Köln  Derneği Corendon Alanyaspor 1-3 Fenerbahçe

İlk yarısını 1-0 geride tamamladığı maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazanan Futbol A Takımımız, puanını 54’e yükseltti. Kırbıyık Holding Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Takımımıza galibiyeti getiren golleri 65 ve 85. dakikalarda Enner Valencia (P) ile 90+2. dakikada Emre Mor kaydetti. Teknik Direktörümüz karşılaşmanın 68. dakikasında gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İki gol atan Enner Valencia, gol sayısını ligde 25'e çıkardı.

Maçtan dakikalar:

4. dakikada Corendon Alanyaspor atağında sol kanattan Cavaleiro’nun ortasında, ceza sahası içerisindeki Koulouris, topu ağlarla buluşturdu. Pozisyon VAR kararının ardından gol değeri kazandı. 1-0.

14. dakikada sakatlık yaşayan Jayden Oosterwolde, 17. dakikada yerini Bright Osayi-Samuel'e bıraktı.

22. dakikada sol kanattan Rossi'nin ortasında ceza sahası içinde Valencia'nın vuruşunda top, kaleci Runarsson’dan geri döndü.

35. dakikada sağ kanattan İrfan Can’ın ortasında arka direkte Diego Rossi kafayla topu ağlara gönderdi. Gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

42. dakikada İrfan Can Kahveci’nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Valencia’nın kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta çıktı.

54. dakikada sağ kanatta başlayan Fenerbahçe atağında Gustavo Henrique'nin pasında topla buluşan Emre Mor, ceza sahasına yaptığı sert vuruşunda, kaleci Runarsson topu kurtardı.

64. dakikada Bright Osayi-Samuel, Rassoul’ın müdahalesinin ardından yerde kaldı, hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi.

65. dakikada penaltıda topun başına Enner Valencia, topu ağlarla buluşturdu. 1-1.

82. dakikada ceza sahası içerisinde Furkan Bayır’ın müdahalesi ile Enner Valencia yerde kaldı. VAR'da pozisyonu izleyen hakem Mete Kalkavan penaltı kararı verdi.

85. dakikada penaltıda bir kez topun başına geçen Enner Valencia, bir kez daha topu ağlara gönderdi. 1-2.

90+2. dakikada Emre Mor’un rakiplerini geçerek ceza yayının sol tarafından uzak köşeye vuruşunda top ağlara gitti: 1-3.

Corendon Alanyaspor: 1- Fenerbahçe: 3
Stat: Kırbıyık Holding
Hakemler: Mete Kalkavan, Aleks Taşçıoğlu, Candaş Elbil
Corendon Alanyaspor: Runarsson, Candeias (Dk. 81 Pereira), Furkan Bayır, Rassoul, Yusuf Özdemir, Lusamba, Umut Güneş, Efecan Karaca, Efkan Bekiroğlu ( Dk. 64 Zinedine Ferhat), Cavaleiro (Dk. 81 Oğuz Aydın), Koulouris (Dk. 89 Ahmed Hassan)