05 Nisan 2024

Fenerbahçe Beko 80–82 Anadolu Efes

Köln  Derneği Fenerbahçe Beko 80–82 Anadolu Efes

Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan maçtan 80-82 mağlup ayrılan Takımımız, bu sonuçla 20 galibiyette kaldı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ve eşi Elif Duygu Övür Adıgüzel birlikte izledi. Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sertaç Komsuoğlu, Ahmet Ketenci, İlker Dinçay ve Can Gebetaş ile Sportif Direktörümüz Mario Branco, futbolcularımızdan Leonardo Bonucci ve Dominik Livakovic de maçı tribünden takip etti.

Nick Calathes, Tyler Dorsey, Tarık Biberovic, Nigel Hayes-Davis ve Sertaç Şanlı beşiyle maça başlayan Takımımız, ilk çeyreği 13-16 geride tamamladı. Yakaladığı seriyle ikinci çeyrekte 18-16 öne geçen Ekibimiz, periyotun kalan kısmında üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 36-32 üstün girdi. Karşılıklı sayılara sahne olan üçüncü çeyreği 52-51 önde geçen Fenerbahçe Beko, geriye düştüğü dördüncü çeyreğin son bölümünde Guduric’le farkı 2 sayıya düşürdü. (77-79) Larkin’in basketine Biberovic ile yanıt veren Ekibimiz, son saniyede Nigel Hayes-Davis ile üçlük atışından yararlanamayınca karşılaşmadan 80-82 mağlup ayrıldı.

Play offlara kalmayı dün akşam oynanan maçların sonuçlarına göre garantileyen Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 34. hafta maçında Olympiacos’a konuk olacak. Karşılaşma 12 Nisan Cuma akşamı Barış ve Dostluk Salonu’nda oynanacak.

Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 13-16
2.Çeyrek: 23-16
3.Çeyrek: 16-19
4.Çeyrek: 28-31

Skor dağılımımız: Wilbekin 17, Guduric 15, Papagiannis 13, Hayes-Davis 10, Motley 10, Calathes 6, Sestina 5, Biberovic 4.