Köln  Derneği Fenerbahçe
27 Mayıs 2023

Fenerbahçe Beko, çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti

Köln  Derneği Fenerbahçe Beko, çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti

 Baştan sona üstün oynadığı ve tüm oyuncularından sayı bulduğu maçı 93-78 kazanan Takımımız, seride 1-0 öne geçti.

İki galibiyet alan tarafın yarı finale yükseleceği seride ikinci karşılaşma 31 Mayıs Çarşamba 20.30’da Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak. Gerekmesi halinde oynanacak üçüncü karşılaşmaya ise 2 Haziran Cuma günü yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu ev sahipliği yapacak.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan serinin ilk maçını Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sertaç Komsuoğlu ile İlker Dinçay da takip etti.

Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Johnathan Motley, Dyshawn Pierre ve Nigel Hayes-Davis beşiyle maça başlayan Fenerbahçe Beko, boyalı alandan bulduğu basketlerine öne geçti. Scottie Wilbekin ile de dış atışlardan bulduğu üçlüklerle farkı açan ve 15-7 öne geçen Takımımız, Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun son saniye üçlüğü ile çeyreği 28-20 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe Samet ve Guduric’in basketleriyle giren ve farkı çift hanelere çıkaran Ekibimiz, dış atışlarda rakibine üstünlük kurduğu ilk yarıda soyunma odasına 47-35 önde girdi. Üçüncü çeyrekte Tofaş farkı tek hanelere indirse de Motley ile yeniden farkı açan Fenerbahçe Beko,  son periyota 67-55 üstün gitti. Şehmus’un üçlükleriyle dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında farkı 16 sayıya kadar çıkaran Takımımız, İsmet Akpınar, Nigel Hayes-Davis ve Şehmus ile de skoru 82-61’e getirdi. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, maçtan 93-78 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Motley 17, Şehmus 17, Wilbekin 11, Samet 10, Hayes-Davis 9, Biberovic 8, Calathes 7, Melih 6, Guduric 3, İsmet 3, Pierre 2.