Köln  Derneği Fenerbahçe
28 Mayıs 2023

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, play-off serisinde durumu 1-1’e getirdi

Köln  Derneği Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, play-off serisinde durumu 1-1’e getirdi

Maçın ikinci çeyreğinden itibaren oyunun kontrolünü eline alan Takımımız, mücadeleden 82-78 galip ayrıldı. Takımımız bu skorla play-off serisinde durumu 1-1’e getirdi.

Üç maç kazanan takımın 19-21 Mayıs tarihlerinde Litvanya’nın Kaunas kentinde düzenlenecek Final Four’a yükseleceği seride üçüncü maç 3 Mayıs Çarşamba günü 20.45’te, dördüncü maç da 5 Mayıs Cuma günü 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nun ev sahipliğinde oynanacak.

Karşılaşmayı Başkanımız Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu da izledi.

Takımımızın ilk 5’i şu isimlerden oluştu:
Tyler Dorsey, Nick Calathes, Tonye Jekiri, Dyshawn Pierre ve Nigel Hayes-Davis.

Walkup ve Canaan’la maça iyi başlayan ev sahibi takım 10-1’i buldu. Bu skorla molaya giden Takımımız, mola dönüşünde Calathes ve Dyshawn Pierre’den bulduğu 4-0’lık seriyle skoru 10-5’e getirdi. Devam eden bölümde Vezenkov’u devreye sokan Olympiacos skor üstünlüğünü korudu. (14-5)  Çeyrekte son 5 dakikayı da daha etkin oynayan ev sahibi takım 24-10’la ilk periyotu önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk isabet Bolomboy’dan gelse de, Fenerbahçemiz Carsen Edwards’ın üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu isabetli şutlarla farkı 10 sayıya indirdi. (26-16) Motley’i de pota altında iyi kullandığımız anlarda fark da tek hanelere geldi. (26-18) Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis ve Motley’i etkili kullandığımız bölümde fark da 4 sayıya kadar düştü. (34-30) Fall ve Sloukas’la skoru 37-30’a getiren ev sahibi karşısında Carsen Edwards ve Melih Mahmutoğlu ile bir enerji koyan Takımımız farkı eriterek 37-34’le soyunma odasına girdi.

Papanikolaou ve Calathes’in karşılıklı isabetiyle başlayan üçüncü çeyrekte Edwards’la bir ritim yakalayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız farkı 2 sayıya kadar düşürdü. (43-41) Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrek 56-51’lik skorla tamamlandı.

Final periyotuna çok iyi başlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Marko Guduric, Motley ve Nigel Hayes-Davis’in 8-0’lık serisiyle skor üstünlüğünü yakaladı. (56-59)  Tyler Dorsey’in de skor yüküne ortak olduğu çeyreğin hemen başında Ekibimiz farkı 5 sayıya kadar çıkardı. (58-63) Skorerleriyle yeniden maça ortak olan ev sahibi takım son 3 dakikanın içine 74-71 önde girdi. Skor üstünlüğünün sürekli el değiştirdiği çeyreğin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olurken, sahadan 82-78’le galip ayrılan taraf Fenerbahçemiz oldu.

Skor dağılımımız: Edwards 16, Motley 15, Hayes-Davis 15, Pierre 9, Calathes 8, Dorsey 8, Guduric 8, Melih 2, Jekiri 1. 

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.