22 Mayıs 2023

Fenerbahçe Beko, normal sezonu Frutti Extra Bursaspor galibiyetiyle tamamladı

Köln  Derneği Fenerbahçe Beko, normal sezonu Frutti Extra Bursaspor galibiyetiyle tamamladı

Bitime bir maç kala ikinciliği garantileyen Fenerbahçe Beko, bu sonuçla normal sezonu 24 galibiyet, 6 mağlubiyetle tamamladı ve play-off çeyrek finalinde ligi yedinci sırada tamamlayan Bursa temsilcisi Tofaş ile eşleşti.

İki galibiyet alacak takımın yarı finale yükseleceği seride ilk maç 27 Mayıs Cumartesi günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak. İkinci maç ise 31 Mayıs Çarşamba günü Tofaş Spor Salonu'nda oynanacak.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Ahmet Ketenci ve İlker Dinçay da takip etti.

Takımımız maça; Şehmus hazer, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Samet Geyik, Tonye Jekiri beşiyle başladı. Dengeli geçen ilk periyodu 22-21 önde tamamlayan Takımımız, televizyon molasının 32-27’lik skorla geçildiği ikinci periyodun ardından soyunma odasına 45-42 önde gitti.

İkinci yarıya iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Wilbekin, Şehmus ve Antetokounmpo ile farkı çift haneler çıkardı ve rakibine erken mola aldırdı: 54-44 (07:12). Kalan bölümde fark eridi ve final periyoduna 64-62’lik skorla gidildi. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği çekişmeli geçen dördüncü periyodun ardından Fenerbahçe Beko Motley’in son saniye basketiyle maçı 84-82 kazandı.

Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 22-21
2.Çeyrek: 23-21
3.Çeyrek: 19-20
4.Çeyrek: 20-20

Skor dağılımımız: Wilbekin 18, Motley 17, Antetokounmpo 14, Şehmus 12, Edwards 10, Pierre 5, Jekiri 4, Melih 2, Biberovic 2.