31 Mayıs 2023

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde yarı finale yükseldi

Köln  Derneği Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde yarı finale yükseldi

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan serinin ilk maçını 93-78 önde tamamlayan Takımımız böylece çeyrek final serisini 2-0’la geçti ve adını yarı finale yazdırdı.

Fenerbahçe Beko yarı finalde, Darüşşafaka Lassa’yı 2-0’la geçen Anadolu Efes ile karşılaşacak. 5 maç üzerinden oynanacak seride 3 maç kazanan takım adını finale yazdıracak.

8 top çalmayla kariyer rekorunu kıran Nigel-Hayes Davis, kaydettiği 25 sayıyla da maçınn skoreri oldu.  Marko Guduric 16, Johnathan Motley 15, Tarık Biberovic de 13 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

Tofaş Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu ve İlker Dinçay da izledi.

Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Johnathan Motley, Dyshawn Pierre ve Nigel Hayes-Davis’in baskılı savunmayla başladığı karşılaşmada hücumlarını Pierre, Motley ve Hayes’le değerlendiren Takımımız, farkı 7 sayıya yükseltince ev sahibi ekipten mola geldi: 9-16. Kalan bölümde rakibi top kayıplarına zorlayan ekibimiz, Hayes’le farkı çift hanelere yükseltti ve periyodu 13-26 önde tamamladı. Farkın 15 sayıya çıktığı ikinci periyodun son bölümünde Takımımız rakibin baskılı oyununa cevap veremeyince ilk yarının bitimine 1:42 kala fark 4 sayıya kadar indi: 38-42. Kalan bölümde Wilbekin, Hayes ve Motley ile sayılar üreten Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 38-49 önde gitti.

Dengeli geçen üçüncü çeyreğin son bölümünde fark 5 sayıya inse de Motley’in isabetli serbest atışları ve Biberovic’in son saniye üçlüğüyle final periyoduna 10 sayılık farkla gidildi: 60-70. Fenerbahçemiz, iyi başladığı dördüncü periyotta Tarık, Samet ve Guduric’in ellerinden gelen 3-10’luk serinin ardından rakibine erken mola aldırdı: 63-80.  Kalan bölümde farkı koruyan Takımımız, karşılaşmadan 87-98 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 13-26
2.Çeyrek: 25-23
3.Çeyrek: 22-21
4.Çeyrek: 27-28

Skor dağılımımız: Hayes-Davis 25, Guduric 16, Motley 15, Biberovic 13, Pierre 8, Calathes 7, Wilbekin 6, Samet 6, İsmet 2.