11 Mart 2023

Fenerbahçe Göksel Çelik EuroCup 2’de 3’te 3 yaptı

Köln  Derneği Fenerbahçe Göksel Çelik EuroCup 2’de 3’te 3 yaptı

Fransız temsilcisinin ürettiği toplam sayının iki katından fazla sayı bulan Fenerbahçe Göksel Çelik, müsabakadan 53 sayı farkla 100-47 galip ayrıldı ve grubunda 3’te 3 yaptı.

A Grubunda lider durumda bulunan Takımımız, gruptaki final maçında bu akşam saat 18.00’da İzmir BBSK ile karşılaşacak. Fenerbahçe Göksel Çelik bu maçı da kazanması durumunda nisan ayında İspanya’da düzenlenecek EuroCup 2 final grubunda şampiyonluk mücadelesi verecek.

Takımımız, İzmir Celal Atik Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Murat Yazıcı, Ferit Gümüş, Hassan Sayari, Ümit Bebe, İbrahim Yavuz beşiyle başladı. Dengeli geçen ilk periyodu 24-22 önde tamamlayan Takımımız, hücumda etkili oynadığı ikinci periyodun ardından soyunma odasına 51-31 önde gitti. İkinci periyottaki agresif oyununu ikinci yarıya da taşıyan Takımımız, üçüncü periyodu 72-39, maçı da 100-47 kazandı.

Normal formatta 5 takımın mücadele edeceği grup maçları Marseille'nın çekilmesi sonucu 4 takımla oynanıyor. Takımların grupta oynadığı 3 maçın ardından grupta en çok puan toplayan ilk iki takım tekrar karşı karşıya gelecek. Kazanan takım yoluna nisan ayında İspanya’da düzenlenecek EuroCup 2 final grubunda devam edecek. Kaybeden takım ise EuroCup 3 final grubunda mücadele edecek.

Skor dağılımımız: İbrahim 21, Hassan 18, Morteza 16, Yamaç 14, İsmail 13, Ümit 7, Ferit 7, Murat 2, Semih 2.