Köln  Derneği Fenerbahçe
10 Mart 2023

Fenerbahçe Göksel Çelik, EuroCup 2’ye galibiyetle başladı

Köln  Derneği Fenerbahçe Göksel Çelik, EuroCup 2’ye galibiyetle başladı

İbrahim Yavuz kaydettiği 33 sayıyla takımın skoreri oldu. Yamaç Yüksel 19 sayı, 10 ribaunt, 8 asistle oynadı. Hasan Sayyari 15, Ümit Bebe de 11 sayı üretti.
 
Fenerbahçe Göksel Çelik, EuroCup 2 A Grubu ikinci maçında bu akşam 20.15’te Polonya temsilcisi Orto-Medico Syzcory Kielce ile karşılaşacak.
 
EuroCup 2, İzmir Büyükşehir Belediyespor'un ev sahipliğinde Celal Atik Spor Salonu'nda düzenleniyor.
 
İki takım da ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle maç öncesi parkeye ‘Geçmiş olsun Türkiyem’ yazılı pankartla çıktı. Birçok ilimizde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için müsabaka öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
Takımımız İzmir ekibi karşısında maça; Hasan Sayyari, Ümit Bebe, İbrahim Yavuz, Yamaç Yüksel ve Kinem Kulbay beşiyle başladı. Rahat oynadığı ilk periyodu 11-22 önde tamamlayan Fenerbahçe Göksel Çelik, soyunma odasına 30-45 önde gitti. Etkili oyununu ikinci yarıya da taşıyan Takımımız; üçüncü periyodu 43-72 önde tamamladı, maçı da 31 sayı farkla 63-94 kazandı.
 
A Grubunda, Fenerbahçe Göksel Çelik ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'un yanı sıra Fransız temsilcisi Meylan Grenoble Handibasket ile Polonya'dan Orto-Medico Syzcory Kielce takımları yer alıyor.
 
Normal formatta 5 takımın mücadele edeceği grup maçları Marseille'nın çekilmesi sonucu 4 takımla oynanıyor. Ekipler grupta 3 maç oynayacak ve grup birincisi ile ikincisi tekrar karşı karşıya gelecek. Kazanan takım yoluna nisan ayında İspanya’da düzenlenecek EuroCup 2 final grubunda devam edecek. Kaybeden takım ise EuroCup 3 final grubunda mücadele edecek.

Skor dağılımımız: İbrahim 33, Yamaç 19, Hassan 15, Ümit 11, İsmail 6, Kinem4, Morteza 3, Semih 3.