Köln  Derneği Fenerbahçe
05 Mart 2023

Fenerbahçe HDI Sigorta 3-1 Galatasaray HDI Sigorta

Köln  Derneği Fenerbahçe HDI Sigorta 3-1 Galatasaray HDI Sigorta

Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nun ev sahipliği yaptığı ve taraftarlarımızın da yoğun ilgi gösterdiği müsabakayı Fenerbahçemiz 25-17, 25-21, 23-25, 25-23'lük setler sonunda 3-1’lik skorla kazandı ve galibiyet sayısını 14’e yükseltti.

Alex Ferreira kaydettiği 15 sayıyla Fenerbahçe HDI Sigorta’nın en skorer ismi oldu. Yacine Louati ve Kaan Gürbüz 13’er, Emre Vahit Savaş da 12 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

Türkiye'yi yasan boğan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Takımımız da sahaya 'Acımız sonsuz, Türkiyemizin başı sağ olsun!' yazılı pankartla çıktı.
 
Mücadeleyi; Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, İlker Dinçay ve Can Gebetaş da takip etti.
 
Fenerbahçemiz mücadeleye; Vahit Emre Savaş, Kaan Gürbüz, Yacine Louati, Mir Saeid Marouf Lakrani, Alexandre Ferreira, Ahmet Tümer altısı ve liberolar Hasan Yeşilbudak-Burak Mert’le başladı.
 
İki direkt hatayla başladığımız maçta konuk 2-0’ı bulurken, maçtaki ilk sayımız Ferreira’dan geldi. (1-2) Rakip Galatasaray HDI Sigorta, Sharifi ve Edgar’la 3 sayılık bir fark yakaladı. (3-6) Kaan Gürbüz’le farkı kapatma adına hamleler yapan Fenerbahçemiz, 5-8 geriye düştüğü sette, Yacine Louati, Ahmet Tümer ve Vahit Emre Savaş’la 6-0’lık seriyle skor üstünlüğünü eline aldı. (11-9) Bu skorla molaya giden konuk takım, mola dönüşünde Sharifi’yle farkı 1 sayıya (11-10) indirse de rakibine file üzerinde üstünlük kuran Kaan Gürbüz ve Ferreira’yla skor 14-10’a geldi. Setin devamında konuk takım Galatasaray HDI Sigorta, Burak Güngör’le toparlanmaya çalışsa da rakibine skorerleriyle üstünlük kuran Fenerbahçemiz, 25-17’yle setin kazananı oldu.
 
Vahit Emre Savaş ve Emir Kaan Öztürk’ün karşılıklı sayılarıyla başlayan sette skoru 7-5’e getiren Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız karşısında konuk takım Edgar ve Yasin Aydın’la maça ortak oldu. (7-7) Devam eden bölümde Fenerbahçemiz, Lakrani ve Vahit Emre Savaş’la rakibine üstünlük kursa da Galatasaray HDI Sigorta bir kez daha skora denge getirdi. (13-13) Ardından Kaan Gürbüz’ün ekstra oyunuyla fark yaratan Ekibimiz, sette son bölüme 20-16 önde girdi. Louati’yle setin son bölümünü de iyi oynayan Takımımız, setlerde 2-0 öne geçti. (25-21).
 
Sete 2-0’la hızlı başlayan Galatasaray’ı, Yacine Louati ve Kaan Gürbüz’le durduran Fenerbahçemiz 4-3 öne geçti. Karşılıklı sayılarla devam eden ve skor üstünlüğünün sürekli elde değiştirdiği setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Setin kazananı ise 23-25’lik skorla konuk ekip Galatasaray HDI Sigorta oldu.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü sette Lakrani’nin servis turunda yakaladığı servis sayılarıyla farkı açan Fenerbahçe HDI Sigorta, farkı 7 sayıya yükseltince konuk ekipten mola geldi: 12-5. Mola dönüşü fark erise de Takımımız skor avantajını kaptırmadı ve dördüncü seti 25-23, maçı da 3-1 kazandı.

Karşılaşmanın tüm istatistikleri için tıklayınız.