Köln  Derneği Fenerbahçe
24 Mart 2023

Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi

Köln  Derneği Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi

İstanbul'da oynanan ilk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçemiz, Trevizo kentindeki Palaverde Villorba'da oynanan maçı 3-2 kaybetmesine rağmen adını yarı finale yazdırdı. Karşılaşmanın setleri 23-25, 15-25, 25-23, 25-20, 15-13 tamamlandı. Takımımız yarı finalde VakıfBank ile karşılaşacak.

Karşılaşmayı 13 sayıyla tamamlayan Arina Fedorovtseva maçın MVP'si seçildi.

Mücadeleyi Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da izledi. Ayrıca Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem, Milano Eğitim Ateşesi Tolga Erdoğan ve Milano Güvenlik Ateşesi Ender Demircan, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızı Palaverde Villorba'da yalnız bırakmadı.

Takımımız maça; Melissa Vargas, Hristina Vuchkova, Macris Carneiro, Arina Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Ana Cristina De Souza altısı ve liberolar Gizem Örge ve Cansu Çetin’le başladı.

Maça 6-1’lik seriyle başlayan Fenerbahçe Opet, farkın kapanmasına set boyunca izin vermedi ve seti 23-25 kazandı. İkinci sete 3-0’lık seri ile başlayan ev sahibi takım karşısında önce skoru eşitleyen ve ardından 5-13 öne fırlayan Takımımız, seti 15-25 kazandı ve yarı finale yükselmeyi garantiledi. Başantrenörümüz Zoran Terzic, üçüncü sette daha az süre alan oyuncularına şans verdi. Üçüncü seti ev sahibi takım 25-23 önde tamamladı. Dördüncü seti 25-20, beşinci seti de 15-13 geride tamamlayan Takımımız maçı 3-2 kaybetmesine rağmen, İstanbul'da oynanan ilk maçı 3-0 kazandığı için CEV Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi ve VakıfBank'ın rakibi oldu.

Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.