Köln  Derneği Fenerbahçe
29 Mayıs 2023

Köln  Derneği Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley’de Finale Yükseldi

Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 22-25, 25-20, 26-24, 21-25 ve 15-10’luk setler sonunda 3-2 galip ayrılan Sarı Melekler, Kupa Voley’de finale yükseldi. Fenerbahçe Opet, finalde VakıfBank ile karşılaşacak. Yarın saat 16.00’da oynanacak müsabaka, TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız maça Melissa Vargas, Arina Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Macris, Ana Cristina, Aslı Kalaç altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Maça Naz Aydemir Akyol’un 3-0’lık serisiyle hızlı başlayan THY karşısında Takımımız 3-2’yi buldu. Orthmann ve Arina Fedorovtseva’nın hızlı hücumlarda ürettikleri sayılarla skor da eşitlendi. (6-6) Skorun 8-8’de eşitlendiği bölümde 5-0’lık bir seri yakalayan Türk Hava Yolları skoru 12-8’e getirdi. Eda Erdem Dündar’ın tek ayak hücumundan bulduğu sayıyla rakibin serisini bozan Fenerbahçemiz farkı 3 sayıya indirdi. Rishel ve Orthmann’la bir ritim yakalayan rakibimiz farkı 5 sayıya kadar çıkardı. (17-12) Bu skorla molaya giden Sarı Melekler, mola dönüşünde Vargas ve Arina’nın 3-0’lık serisiyle skoru da 17-15’e getirdi.  Ekibimiz, Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas’ın servis turundaki performansıyla ön plana çıktığı sette farkı 1 sayıya kadar indirdi. (20-19) Setin sonunu daha iyi oynayan THY,  25-22’lik skorla ilk seti kazandı.

İkinci sette ilk sayı Arina Fedorovtseva’dan geldi. Türk Hava Yolları bu setteki ilk sayılarını ise Hanna Orthmann’la buldu. (2-1) Vargas’la skora denge getirdiğimiz maçın hemen başında Emily Maglio ve Rishel’le seri bulan rakip takım 5-2’yi yakaladı. Devam eden bölümde skor da 10-10’da eşitlendi. Melissa Vargas’ın hücumda etkin olduğu bölümde Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız skor üstünlüğünü eline aldı. (15-17) Skor avantajını koruyan Ekibimiz, Vargas ve Ana Cristina’nın üretken oyunuyla seti kazanan taraf oldu. (20-25)

Türk Hava Yolları, üçüncü sete 4-0’lık seriyle iyi başladı. 4-2’yi bulduğumuz ilk bölümde rakibimiz 3 sayılık bir fark yakalasa da (6-3), Fenerbahçemiz farkı 1 sayıya indirdi. (6-5) Karşılıklı sayılarla devam eden bölümde 16-12’lik üstünlüğü yakalayan rakibimize 3-0’lık seriyle cevap verdiğimiz setin bu bölümünde fark da 1’e indi. (16-15) Skorun eşitlendiği (21-21) setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Özellikle Ana Cristina ve Melissa Vargas’ın blokta rakibine üstünlük kurduğu son anları iyi oynayan Takımımız 26-24’le seti kazanmayı başardı.

Arina Fedorovtseva’yla çok iyi başladığımız dördüncü sette skor da 1-3’e geldi. Takımımızın direkt hatalarla oynadığı setin hemen başında skor da 3-3’te eşitlendi. Devamında Ana Crisitna De Souza’nın sayılarıyla Takımımız 5-6’lık üstünlüğü yakaladı. İki takımın da skorerleriyle üretken olduğu anlarda skor Türk Hava Yolları lehine 12-10’a geldi. Bu skorun ardından Ana Cristina ve Fedorovtseva’yla ritmi yükselten Takımımız skor avantajını yakaladı. (14-16) Bu skorla molaya giden THY, mola dönüşünde Orthmann ve Rishel’le bulduğu sayılarla maça ortak oldu. (17-17) Setin son bölümünde Orthmann’la fark yaratan rakip takım 25-21’le seti kazandı.

Karar setinde saha değişimine 8-6 önde giren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, seti 10-15; maçı da 3-2 kazanarak adını finale yazdırdı.

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Salon: Atatürk Voleybol
Hakemler: Cihat Küçükboyacı, Eyüpcan Kayışoğlu
Türk Hava Yolları: Naz Aydemir Akyol, Şeyma Ercan, Dicle Nur Babat, Kingdon, Orthmann, Maglio (Melis Yılmaz, Buse Kayacan Sonsırma, Ada Germen)
Fenerbahçe Opet: Eda Erdem Dündar, Carneiro, Fedorovtseva, Aslı Kalaç, Vargas, Cristina (Gizem Örge, Cansu Çetin, Lazareva, Buse Ünal, Vuchkova, Meliha Diken)