Köln  Derneği Fenerbahçe
16 Mart 2023

Fenerbahçe Opet, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında A. Carraro Imoco Conegliano’yu 3-0 mağlup etti

Köln  Derneği Fenerbahçe Opet, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında A. Carraro Imoco Conegliano’yu 3-0 mağlup etti

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk maçında İtalyan ekibi A. Carraro Imoco Conegliano’yu, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda konuk etti. Rakibine her alanda büyük bir üstünlük kuran Sarı Melekler, taraftarlarımızın da yoğun ilgi gösterdiği mücadeleden 3-0 galip ayrıldı. 25-19, 25-17 ve 25-19’luk setlerle sahadan galip ayrılan Takımımız, rakibine bu sezon Avrupa’daki ilk mağlubiyetini de aldırdı.

Karşılaşmanın MVP’si Ana Cristina De Souza oldu.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da karşılaşmayı takip etti. 

CEV Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçı 23 Mart Perşembe günü TSİ 22.30’da Palaverde Spor Salonu’nda oynanacak.

Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için müsabaka öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Takımımız maça; Arina Fedorovtseva, Hristina Vuchkova, Eda Erdem Dündar, Melissa Vargas, Macris Carneiro, Ana Cristina De Souza altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Konuk ekibin servisiyle başlayan mücadelede rakibine özellikle bloklarda üstünlük kuran Fenerbahçemiz 4-1’le maça hızlı bir giriş yaptı. Arina ve Ana Cristina’yla skorun 8-5’e geldiği bölümde konuk ekip molaya gitti. Mola dönüşünde orta hücumlarla skor bulan İtalyan ekibi Squarcini’yle farkı 2 sayıya indirdi. (8-6) Macris’in servisleriyle önemli bir seri yakalayan Ekibimiz, Vargas’ın da yüksek hücum ritmiyle 16-9’luk üstünlüğü yakaladı. Sette son bölüme skor avantajını koruyarak giren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 25-19’la setin kazananı oldu.

Macris’in servisiyle başladığımız ikinci sette ilk sayı A. Carraro Imoco Conegliano’nun oldu. Karşılıklı sayılarla yüksek tempoda oynanan sette skor da dengede seyretti. (5-5) Vargas ve Arina gibi hücum silahlarını savunmada da oldukça etkili kullanan Takımımız 8-7’yi buldu. Setin devamında Arina Fedorovtseva’nın üst üste etkili servisleriyle sonuca giden Ekibimiz, 4 sayılık bir fark yakaladı. (12-7) Hücumda Ana Cristina-Melissa Vargas-Arina Fedorovtseva üçlüsünü çok etkili kullanan Takımımız, skor üstünlüğünü korudu. (20-16) Skorerlerinin Ace katkısının sonuca doğrudan etki ettiği sette yüksek pas kalitesiyle de üstünlük kuran Sarı Melekler, seti 25-17’yle kazandı.

Plummer ve Arina’nın karşılıklı sayısıyla başlayan üçüncü sette skor 4-1’e geldi. Bu seriyi Haak’la bozan İtalyan ekibine cevap Ana Cristina De Souza’dan geldi. (5-2) Çapraz hücumlarda Ana Cristina ve Melissa Vargas’ı etkili kullandığımız dakikalarda Kaptan Eda Erdem Dündar’ın blok performansıyla da fark 5 sayıya çıktı. (9-4). Rakibin savunma direncinin kırıldığı bölümde skoru 20-13’e getiren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, seti 25-19; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.