01 Haziran 2023

Köln  Derneği Fenerbahçe Petrol Ofisi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyonluk maçına çıkıyor

Geçtiğimiz yıl kurulan ve ilk sezonunda yarı final oynama başarısı gösteren Kadın Futbol Takımımız, ikinci sezonunda şampiyonluk maçına çıkıyor.

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımımız, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi final maçında akşamı Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K ile karşılaşacak. 2 Haziran Cuma günü İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’da başlayacak. TRT Spor’dan naklen yayınlanacak müsabakada hakem Cansu Tiryaki düdük çalacak.

Final yolu

Ligde normal sezonu 36 puanla üçüncü sırada tamamlayan Takımımız, play-off turunda A Grubunu 7. sırada bitiren Hakkarigücü Spor ile eşleşmiş fakat değişen statü gereği Play-Off 1. Tur maçlarında Onvo Hatayspor rakibimiz olmuştu. Rakibimiz ise ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı ligden çekilme kararı alırken Takımımız doğrudan Play-Off çeyrek final turuna yükseldi.

Kadın Futbol Takımımız, iki ayaklı oynanan Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final etabında karşılaştığı Wulfz Fatih Karagümrük’ü ilk maçta 1-0 mağlup ederken, ikinci maçta ise rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde normal sezonu ilk sırada tamamlayarak doğrudan çeyrek finale yükselen Galatasaray Petrol Ofisi’yle eşleşen Fenerbahçemiz, rakibini ilk maçta 2-0 mağlup ederken, ikici maçtan ise 2-2 eşitlikle ayrılarak finale yükseldi.

Finaldeki rakibimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K ise normal sezonu 49 puanla ikinci sırada tamamladı. Play-Off 1. Turunda Hakkarigücü Spor ile eşleşen rakibimiz, deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmayı 2-1 kaybetmesine rağmen evindeki mücadeleyi 5-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde eşleştiği rakibi Fatih Vatan Spor’u 0-0 ve 4-0’lık skorlarla saf dışı bırakan Başkent ekibi, yarı finalde ALG Spor ile karşılaştı. ALG Spor’u evinde 3-1 mağlup eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K, rövanş maçını 1-0 kaybetmesine rağmen finalde rakibimiz oldu.

Maçın hakemi Cansu Tiryaki

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonluk maçını Cansu Tiryaki yönetecek. Tiryaki’nin yardımcılıklarını Betül Nur Yılmaz Değirmenci ile Sedef Aktan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Melis Özçiğdem.

İki takım arasında normal sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşma 1-1 tamamlanırken, Ankara’daki müsabaka ise ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti.