Köln  Derneği Fenerbahçe
09 Mart 2023

Galatasaray Çağdaş Faktoring 62-80 Fenerbahçe Alagöz Holding

Köln  Derneği Galatasaray Çağdaş Faktoring 62-80 Fenerbahçe Alagöz Holding

 Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi 80-62'lik skorla kazanan Ekibimiz, üst üste 7., toplamdaysa 18. galibiyetine imza attı.

Takımımızda Alperi Onar 22, Breanna Stewart ise 20 sayıyla galibiyette önemli bir rol üstlendi.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Fethi Pekin ve İlker Dinçay’ın yanı sıra İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu da karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, mücadeleye; Olcay Çakır Turgut, Merve Aydın, Emma Meesseman, Kayla McBride ve Breanna Stewart beşiyle başladı.

Maçın ilk sayıları Fenerbahçe Alagöz Holding adına Merve Aydın’dan geldi (0-2). Olcay Çakır Turgut ve Emma Meesseman’la 6-0’ı bulan Fenerbahçemizde Stewart’ın da üretken oyunuyla skor 8-0’a geldi. Işıl Alben ve Nacickaite’yle ilk sayılarını bulan Galatasaray Çağdaş Faktoring ise skoru 4-10’a getirdi. Çeyrekte ilk beş dakika 11-12 Takımımızın üstünlüğüyle geçilirken kenardan katkı veren Manolya’yla da skor 11-14’e geldi. Stewart ve Azura Stevens’ın dış atışlarda oyunu hareketlendirdiği dakikalarda skor üstünlüğünü koruyan (19-21) Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız çeyreği 24-25 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk sayılar Galatasaray Çağdaş Faktoring’ten geldi (26-25). Alperi Onar’ın turnikesi, Breanna Stewart’ın da yüksek posta oyunuyla 4-0’lık bir seri bulan Ekibimiz, skor üstünlüğünü tekrar eline aldı. (26-29). Çeyreğin devamında hızlı hücumlarla rakip savunmaya zor anlar yaşatan Fenerbahçemiz, Alperi Onar’ın skorer oyunuyla farkı 6 sayıya çıkarırken, soyunma odasına da 36-40’lık üstünlükle girdi.

Nacickaite ve Emma Meesseman’ın karşılıklı isabetiyle başlayan üçüncü çeyrekte skor 38-40’a geldi. Kayla McBride ve Breanna Stewart’ın hızlı hücumlarıyla sonuca giden Fenerbahçemiz üstünlüğünü korudu. (47-54) Olcay Çakır Turgut’un büyük bir direnç koyduğu çeyrekte Breanna Stewart’ın ekstra oyunuyla Takımımız final çeyreğine 10 sayı farkla 51-61 önde girdi.

Alperi Onar ve Breanna Stewart’ın sayılarıyla final çeyreğine iyi başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, hücumda Olcay Çakır Turgut’u da oldukça verimli kullandığı bölümde farkı 14 sayıya kadar çıkardı. (55-69) Skor üstünlüğünü son topa kadar sürdüren Fenerbahçemiz, parkeden 62-80 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız:  Alperi 22, Stewart 20, Meesseman 14, McBride 14, Olcay 6, Merve 2, Manolya 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.