Köln  Derneği Fenerbahçe
02 Temmuz 2024

TÜRKİYE, 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI'NDA ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Köln  Derneği TÜRKİYE, 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI'NDA ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Millîlerimiz çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak.
 
Leipzig Stadyumu'nda oynanan maçta A Millî Futbol Takımımıza galibiyeti getiren golleri 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral kaydetti. Merih'in, karşılaşmanın 57. saniyesinde attığı gol, Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihimizdeki en erken golümüz olarak kayıtlara geçti. Avusturya’nın tek golü ise 66. dakikada Gregoritsch'ten geldi.
 
Millîlerimiz; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlamıştı.
 
Millî Takım, 6 Temmuz Cumartesi günü Hollanda karşısında yarı finale yükselme mücadelesi verecek. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak maç TSİ 22.00’da başlayacak.

Stat: Leipzig
Hakemler: Artur Soares Dias, Paulo Soares, Pedro Ribeiro (Portekiz)
Avusturya: Pentz, Posch, Danso, Lienhart (Dk. 64 Wöber), Mwene (Dk. 46 Prass), Seiwald, Sabitzer, Laimer (Dk. 64 Grillitsch), Baumgartner, Schmid (Dk. 46 Gregoritsch), Arnautovic
Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek (Dk. 58 Salih Özcan), Barış Alper Yılmaz, Orkun Kökçü (Dk. 83 İrfan Can Kahveci), Kenan Yıldız (Dk. 78 Kerem Aktürkoğlu), Arda Güler (Dk. 78 Okay Yokuşlu)
Goller: Dk. 1 ve 59 Merih Demiral (Türkiye), Dk. 66 Gregoritsch (Avusturya)
Sarı kartlar: Dk. 11 Orkun Kökçü, Dk. 42 İsmail Yüksek (Türkiye), Dk. 38 Schmid, Dk. 53 Lienhart (Avusturya)