04 Mart 2023

Yukatel Kayserispor 1-2 Fenerbahçe

Köln  Derneği Yukatel Kayserispor 1-2 Fenerbahçe

Takımımıza galibiyeti getiren golleri; 6. dakikada Enner Valencia, 68. dakikada Ferdi Kadıoğlu kaydetti. Rakibin tek golü ise 90+6. dakikada Arif Kocaman’dan geldi.

Sarı lacivertli forma ile 100. maçına çıkan Enner Valencia, gol sayısını 23’e yükselterek zirvedeki yerini korudu.

Fenerbahçemiz, Kayseri deplasmanında aldığı bu galibiyetle puanını 51’e yükseltti ve zirve takibini sürdürdü.

Başkanımız Ali Y. Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz karşılaşmayı tribünden takip etti.

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, 1 maçlık men cezasının ardından Kayserispor karşılaşmasıyla takımımızın başındaki yeri aldı.

Taraftarlarımız, Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu’nun güvenlik tehdidi gereği misafir takım taraftarlarının maça alınmayacağı yönünde bir karar alması üzerine bu karşılaşmayı tribünden takip edemedi.

Fenerbahçemiz, 9 Mart Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında İspanyol temsilcisi Sevilla ile Estadio Ramón Sánchez Pizjuán’da karşı karşıya gelecek.

Maçtan dakikalar:

2. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun sağ taraftan kullandığı uzun taça altı pasa yakın noktada Willian Arao yükseldi. Top, kalecide kaldı.

3. dakikada savunma arkasına sarkan Cardoso sol çizgiden penaltı noktasına doğru çevirdi. Kemen'in gelişine sert şutu savunmadan sekti.

6. dakikada Fenerbahçemiz, Enner Valencia'nın bulduğu golle 1-0 öne geçti. Ferdi Kadıoğlu, sağ taraftan atağı sürükledi. İçeri yönelen Ferdi Kadıoğlu, Enner Valencia ile verkaç yaptı, daha sonra topu Joshua King ile buluşturdu. King, Lincoln Henrique'ye bıraktı. Lincoln'ün içeri yaptığı ortaya Enner Valencia kafa vurdu. Top, ağlarla buluştu.

8. dakikada Arda Güler fırsattan yararlanamadı. Enner Valencia savunmadan topu kaparak süratle yardımına gelen Arda Güler'in önüne bıraktı. Arda, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Bilal'i geçmek istedi fakat başarılı olamadı.

14. dakikada Kayserispor atağında Fenerbahçemiz ceza sahasında karambol oluştu. Altay Bayındır yerde kaldı. Karimi'nin röveşatasını savunmamız kafayla karşıladı. Maçın hakemi Altay Bayındır'a faul yapıldığını işaret etti.

17. dakikada sol çaprazdan Mİguel Crespo'nun yerden kullandığı serbest vuruşu Arda Güler tek pasla havalandırdı. Altı pasa yakın bölgeden King'in vuruşu Szalai'ye yöneldi. Szalai istediği gibi bir vuruş yapamadı, top auta gitti.

21. dakikada sağ taraftan Arda Güler'in kullandığı kornerde savunma topu arka direğe sektirdi. Attila Szalai'nin kafa vuruşunu kaleci Bilal çıkardı.

45+1. dakikada Mane'nin sol taraftan yaptığı ortaya kimse dokunamadı. Seken top direğin yanından dışarı gitti.

45+5. dakikada orta alanda Enner Valencia'nın kaptırdığı top Kayserispor'un hızlı atağına dönüştü. Penaltı noktası ile ceza sahası ön çizgisi arasında Mane'nin pasını alan Karimi, topu dışarı attı.

48. dakikada Gökhan Sazdağı'nın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Thiam'ın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

68. dakikada Fenerbahçemiz farkı 2'ye çıkardı. Zajc'ın pasıyla topla buluşan Ferdi Kadıoğlu'nun uzak mesafeden sert şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2.

83. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Emre Mor'un sert şutu sonrası top yandan az farkla auta çıktı.

90+5 dakikada Kayserispor farkı 1'e indirdi. Emrah Başsan'ın sağ kanattan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Arif Kocaman kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-2.

Karşılaşma Fenerbahçemizin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Yukatel Kayserispor: 1 - Fenerbahçe: 2
Stat: RHG Enertürk Enerji
Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar
Yukatel Kayserispor: Bilal Bayazıt, Carole (Dk. 42 Uzodimma), Kolovetsios, Arif Kocaman, Gökhan Sazdağı, Campanharo (Dk. 66 Emrah Başsan), Kemen (Dk. 82 İlhan Parlak), Ali Karimi, Cardoso, Mane (Dk. 66 Gavranovic), Thiam (Dk. 82 Ramazan Civelek)